Φωσφίνη

Η εταιρία ecoplus είναι πιστοποιημένη κατά ISO9001 από την TUV NORD GROUP στις απεντομώσεις των τροφίμων και τους χώρους αποθήκευσης τροφίμων και καπνού.

Υπεύθυνα και επαγγελματικά, εφαρμόζει συστήματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων(IPM) με μεθόδους απεντόμωσης με φωσφίνη και υποκαπνισμό, έχοντας άριστα αποτελέσματα στην πλήρη εξόντωση των εντόμων παράλληλα με την απόλυτη ασφάλεια προς τον άνθρωπο και τα προϊόντα.

Απεντόμωση Τροφίμων Θεσσαλονίκη
Απεντόμωση Τροφίμων με φωσφίνη Θεσσαλονίκη

Απεντόμωση με Φωσφίνη

Η φωσφίνη είναι μια εξειδικευμένη μορφή απεντόμωσης με υποκαπνισμό. Είναι ένα τοξικό αέριο που εκλύεται από το φωσφοριούχο άργιλο και το φωσφοριούχο μαγνήσιο και που στις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας (υγρασία), με την κατάλληλη συγκέντρωση για ένα επαρκές χρονικό διάστημα, είναι θανατηφόρο για τα επιβλαβή παράσιτα σε όλα τα στάδια ανάπτυξής τους.

Εφαρμόζεται μόνο σε κατάλληλους, πλήρως στεγανοποιημένους  χώρους.

Πλεονεκτήματα:

  1. Έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους πρακτικά του βρώσιμους σπόρους (σιτηρά, όσπρια, ξηρούς καρπούς) και σε επεξεργασμένα προϊόντα όπως καπνά και ζωοτροφές χωρίς να επηρεάζει τα χαρακτηριστικά ή τη γεύση τους.
  1. Εξασφαλίζει καθολική καταπολέμηση. Η φωσφίνη θανατώνει όλα τα έντομα και τα ακάρεα , σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης τους (από αυγά έως ενήλικα) καθώς και τα τρωκτικά.
  1. Έχει μεγάλη διεισδυτική ικανότητα. Το αέριο που εκλύεται, λόγο της υψηλής πίεσης ατμού των μορίων του, έχει την ιδιότητα να διεισδύει σε κάθε σημείο μιας εγκατάστασης καθώς και μέσα στα υπό απεντόμωση προϊόντα (χύμα ή συσκευασμένα). Έχει μετρηθεί πως η φωσφίνη διεισδύει μέχρι και σε βάθος 15 μέτρων ακόμη και στις πιο πυκνά αποθηκευμένες συσκευασίες προϊόντων, κάτι που δεν μπορούν να φτάσουν οι άλλες μορφές απεντόμωσης όπως (ψεκασμοί, ψυχρές θερμές εκνεφώσεις κλπ).
  1. Αντιδρά πλήρως με την ατμοσφαιρική υγρασία χωρίς να αφήνει υπολείμματα.
Απεντόμωση Τροφίμων με φωσφίνη Θεσσαλονίκη
Απεντόμωση με φωσφίνη Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία μας εφαρμόζει όλα τα μέτρα ασφαλείας για την απεντόμωση, τα οποία είναι:

  1. Ειδική άδεια
  2. Εξειδικευμένη εκπαίδευση
  3. Όλα τα κατάλληλα ατομικά και ομαδικά μέσα προστασίας (μάσκα με ειδικά φίλτρα φωσφίνης, γάντια, προστατευτική φόρμα, όργανα μέτρησης αέριας συγκέντρωσης φωσφίνης, φαρμακείο).

Η εφαρμογή της συγκεκριμένης απεντόμωσης οφείλει να γίνεται πάντα από εξειδικευμένο επαγγελματία Γεωπόνο και σύμφωνα με  τους κανόνες ασφαλούς χρήσης τοξικών αερίων, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπους, ζώα και εγκαταστάσεις.

Χρησιμοποιείται μόνο σε κατάλληλους από πλευράς στεγανότητας χώρους όπως, silo, αποθήκες, containers, καμίνια, πλοία κ.α.
Προϊόντα στα οποία εφαρμόζεται είναι: σιτηρά (άλευρα, μπισκότα κ.α.), καπνά, όσπρια, ξηροί καρποί, σπόροι, μπαχαρικά, βαμβάκι κλπ.
Έντομα από τα οποία καταπολεμά είναι: Lasioderma serricorne, Sitophilus granarius, Tribolium castaneum, Oryzaephilus surinamensis, Ephestia cautella, Plodia interpunctella, Sitotroga cerealella.

Απεντόμωση Τροφίμων με φωσφίνη Θεσσαλονίκη
Απεντόμωση με φωσφίνη Θεσσαλονίκη

Απεντόμωση με Υποκαπνισμό

Ο υποκαπνισμός  είναι ένα είδος εξειδικευμένης απεντόμωσης, που συνιστάται για προϊόντα που είναι αποθηκευμένα σε silo, χαρτοκιβώτια, πλοία κλπ.

Η εταιρία ecoplus, με την πολυετή εμπειρία της και την άριστα εκπαιδευμένη επιστημονική της ομάδα, εγγυάται τα καλύτερα αποτελέσματα προς αποφυγή της ποιοτικής ή ποσοτικής υποβάθμισης των προϊόντων σας.