Απεντόμωση σαράκι ξύλου Θεσσαλονίκη

Ένας από τους πιο ύπουλους και δύσκολους στην αντιμετώπιση εχθρούς του ξύλου είναι το σαράκι  που συχνά προσβάλλει κάθε τύπου ξύλινες επιφάνειες ή κατασκευές.

 

Συναντάται συνήθως σε παλιά έπιπλα, πέργκολες, δοκάρια, κεραμοσκεπές, τέμπλα Ιερών Ναών αλλά ακόμη και σε ξύλινες οροφές και δάπεδα. Η ακατάλληλη ή ανεπαρκής απεντόμωση, εκτός από αναποτελεσματική για την κταπολέμισή του, μπορεί να είναι και μοιραία καθώς οι ζημιές που προκαλεί είναι συνήθως μη αναστρέψιμες αλλά και επικίνδυνες όταν αφορούν δομικά υλικά.

Η αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης του σαρακιού αφορά στην απόλυτη εξάλειψή του από την ξύλινη επιφάνεια που έχει μολύνει.

Η εταιρία ecoplus για την αντιμετώπιση του χρησιμοποιεί ειδικά σκευάσματα σε μορφή gel ή εφαρμογή φωσφίνης όπου αυτό είναι δυνατό.

Στις περιπτώσεις που ο πελάτης  δεν διαθέτει δικό του στεγανοποιημένο κατάλληλο χώρο για τη σωστή και ασφαλή διενέργεια της διαδικασίας, προσφέρουμε εμείς  ειδικά διαμορφωμένο χώρο (container) για την απεντόμωση.

Απεντόμωση σαράκι ξύλου Θεσσαλονίκη
Απεντόμωση σαράκι ξύλου Θεσσαλονίκη

Οι πρώτες ενδείξεις προσβολής από σαράκι:

  1. Μικρές τρύπες στο ξύλο: στρογγυλές οπές που φαίνονται καλοσχηματισμένες, καθαρές και φρέσκες
  2. Σχηματισμένες σήραγγες, τούνελ στις ξύλινες επιφάνειες
  3. Λεπτή σκόνη-πούδρα- που πέφτει από τις τρύπες εισόδου και συσσωρεύεται σε μικρούς σωρούς
  4. Συνεχόμενος ήχος «τριξίματος» προερχόμενος από το εσωτερικό, όπου το σαράκι δρα τρώγοντας το ξύλο.
  5. Κατεστραμμένη ή αδύναμη επιφάνεια του ξύλου
  6. Ετοιμόρροπο, σαθρό ξύλο που εντοπίζεται συνήθως γύρω από γωνίες ή στις άκρες των δοκαριών ή του πατώματος.
  7. Προνύμφες σαρακιού, συνήθως σε μπεζ χρώμα.
  8. Νεκρά ή ζωντανά έντομα. Τα ζωντανά εμφανίζονται κυρίως από Μάιο έως Οκτώβριο ενώ τα αυγά τους σπανίως είναι εμφανή με γυμνό μάτι.

Η εταιρία ecoplus εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζει με ασφάλεια και υπευθυνότητα  απεντομώσεις με την τεχνική του υποκαπνισμού με φωσφίνη και της επάλειψης με ειδικό gel, πετυχαίνοντας πάντα την πλήρη καταπολέμιση του σαρακιού.

Υποκαπνισμός με Φωσφίνη

Η φωσφίνη είναι ένα τοξικό αέριο που παράγεται από φωσφοριούχο αργίλιο ή φωσφοριούχο μαγνήσιο και που  σε κατάλληλη συνθήκη θερμοκρασίας (υγρασία) και με επαρκή συγκέντρωση μέσα σε  ένα ικανό χρονικό διάστημα θανατώνει τα ξυλοφάγα έντομα.

Ο υποκαπνισμός με φωσφίνη είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος καταπολέμησης και  εξόντωσης του σαρακιού καθώς δρα αποτελεσματικά σε όλα τα βιολογικά στάδια του εντόμου(αυγό, προνύμφη, τέλειο έντομο) καθώς το αέριο εισχωρεί στο εσωτερικό του ξύλου. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί  η στεγανοποίηση του χώρου ή της ξύλινης επιφάνειας. Η εταιρία ecoplus διαθέτει δικούς της στεγανοποιημένους χώρους για την εφαρμογή της φωσφίνης.

Η εφαρμογή της συγκεκριμένης απεντόμωσης οφείλει να γίνεται πάντα από εξειδικευμένο επαγγελματία Γεωπόνο και σύμφωνα με  τους κανόνες ασφαλούς χρήσης τοξικών αερίων, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπους, ζώα και εγκαταστάσεις.

Απεντόμωση σαράκι ξύλου Θεσσαλονίκη

Επάλειψη με gel στις προσβεβλημένες περιοχές

Η εντομοκτόνος ουσία που περιέχει το gel, διεισδύει έως και 5-6 εκατοστά στο εσωτερικό του ξύλου και θανατώνει το έντομο. Προϋπόθεση είναι η ξύλινη επιφάνεια να είναι διαπερατή και όχι λουστραρισμένη.

Το έμπειρο προσωπικό της ecoplus αναλαμβάνει να δώσει υπέυθυνη και ασφαλή λύση, δίνοντας τέλος στην παρουσία των ξυλοφάγων εντόμων και τη διάβρωση που προκαλούν σε κάθε είδους ξύλινη επιφάνεια.

Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες της ecoplus γνωρίζουν άριστα τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε η αντιμετώπιση να γίνεται την κατάλληλη στιγμή και να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα με το ελάχιστο κόστος.

Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη με κατά ISO 9001:2008 από την TUV NORD GROUP.

Ένας εξειδικευμένος Γεωπόνος μας, γίνεται σύμβουλος και  συνεργάτης σας, αναλαμβάνοντας με συνέπεια τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της καταλληλότερης  απεντόμωσης.