Μυοκτονία Θεσσαλονίκη
Πρόληψη & Αντιμετώπιση ποντικιών – αρουραίων
21 Οκτωβρίου 2022
Απολύμανση Θεσσαλονίκη
Απολύμανση χώρου και προστασία από τους ιούς
11 Νοεμβρίου 2022
Εμφάνιση Όλων

Καταπολέμηση κατσαρίδας και άλλων βλαβερών εντόμων

Απεντόμωση Θεσσαλονίκη

Απεντόμωση Θεσσαλονίκη

Η απεντόμωση είναι η διαδικασία με την οποία αντιμετωπίζουμε τις ανεπιθύμητες επισκέψεις στον χώρο μας από έντομα. Αναλόγως με την περιοχή που διαμένει και εργάζεται ο καθένας, δηλαδή εάν πρόκειται για ορεινή, παραθαλάσσια, πεδινή περιοχή, πόλη ή χωριό, διαφέρουν και τα είδη εντόμων που μπορεί να εισβάλουν στο χώρο του, όπως και το μέγεθος του κινδύνου που ενέχει η επισκεψή τους.

Τα πιο συνηθισμένα είδη που μπορεί να εισέλθουν και χρειάζονται αντιμετώπιση είναι τα εξής:

  • Απεντόμωση Κατσαρίδας. Συγκεκριμένα η γερμανική κατσαρίδα, (Blattella germanica), οι οποίες είναι μικρές και ξανθιές στο χρώμα, είναι η πιο κοινή περίπτωση κατσαρίδας που βρίσκουν άνθρωποι στα σπίτια τους, καθώς τα προτιμά ως βιότοπο. Επίσης η συγκεκριμένη αναπαράγεται ταχύτερα από τα υπόλοιπα είδη κατσαρίδων. Είναι επικίνδυνες καθώς μπορούν να εξαπλώσουν ασθένειες μολύνοντας τροφές και επιφάνειες όπου γίνεται η παρασκευή των φαγητών.
  • Απεντόμωση Κουνουπιών. Τα κουνούπια και οι σκνίπες εκτός από ενοχλητικά μπορεί να αποδειχτούν και επικίνδυνα για την υγεία καθώς μπορούν να μεταδώσουν σοβαρές ασθένειες (ελονοσία κ.α.).
  • Απεντόμωση Μύγας. Οι μύγες και τα μυγάκια αποχετεύσεων μπορούν να μεταφέρουν διάφορα μικρόβια και να εξαπλώσουν διάφορες ασθένειες στον άνθρωπο.
  • Απεντόμωση Μυρμηγκιών. Τα μυρμήγκια μπορεί να εισβάλλουν για αναζήτηση τροφής και φωλιάς και μπορούν πολύ γρήγορα να πολλαπλασιαστούν.
  • Απεντόμωση Κοριού. Εμφανίζονται συνήθως στο υπνοδωμάτιο και ειδικά γύρω από το κρεβάτι, τα τσιμπήματα τους μπορούν να προκαλέσουν δερματικά εξανθήματα και αλλεργικά συμπτώματα.
Απεντομώσεις απολυμάνσεις μυοκτονίες Θεσσαλονίκη

Η απεντόμωση είναι καλό να γίνεται για λόγους πρόληψης και απότροπης μελλοντικής εισβολής εντόμων, που αποτελούν εστίες μόλυνσης στο χώρο σας. Για παράδειγμα οι κατσαρίδες είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση άσθματος και αλλεργικής ρινίτιδας στον άνθρωπο καθώς είναι φορείς διάφορων παθογόνων και αλλεργιογόνων, όπως προκύπτει σύμφωνα με την αναρτημένη ανακοίνωση, με τίτλο «Κατσαρίδες στο αστικό δίκτυο της πόλης Θεσσαλονίκης- Επιπτώσεις στη δημόσια υγεία»  η οποία παρουσιάζεται στο 10ο Επιστημονικό Συνέδριο Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Τα συμπεράσματα αυτά καταγράφηκαν σε συνεργασία με εταιρείες υπηρεσιών απεντόμωσης, έπειτα από 454 περιπτώσεις απεντόμωσης σε σπίτια κατά τα έτη 2019 και 2020. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Απεντόμωση Θεσσαλονίκη

Η Ecoplus αναλαμβάνει με υπευθυνότητα και συνέπεια την απεντόμωση και πρόληψη εισβολών απο έντομα με ποικίλους τρόπους ανάλογα το χώρο σας και το είδος του εντόμου:

  • Ψεκασμός σημείων, η ενδεδειγμένη μέθοδος για πρόληψη.
  • Εφαρμογή Gel, για την καταπολέμηση της ξανθιάς κατσαρίδας και των μυρμηγκιών.
  • Ψεκασμός όγκου ή χώρου,μέθοδος για άμεση καταπολέμηση, όλων των εντόμων υγειονομικής σημασίας.
  • Θερμή εκνέφωση ή θερμός ψεκασμός όκου ή χώρου, για την αντιμετώπιση όλων των εντόμων των αποθηκευμένων γεωργικών προιόντων και των εντόμων οικονομικής σημασίας.
  • Ψεκασμός υπαίθριου χώρου, ενδεδειγμένη για τη καταπολέμηση των εντόμων υγειονομικής σημασίας.

Στην Ecoplus 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα είναι διαθέσιμος ένας εξειδικευμένος γεωπόνος για να προσφέρει λύση σε οποιοδήποτε χώρο ( βιομηχανίες τροφίμων, χώροι μαζικής εστίασης, ξενοδοχεία, δημοτικές επιχειρήσεις, δημόσια κτήρια, στρατόπεδα, μουσεία, πλοία, κατοικίες, αεροδρόμια, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.α.) στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές.

espa_banner_sakarellos